Εκδηλώσεις αφιερωμένες στη γυναίκα ενόψει της 8ης Μαρτίου Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων των Γυναικών




Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Φλώρινας, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Φλώρινας.

Το Σάββατο 5 Μαρτίου η ηθοποιός και μουσική ερμηνεύτρια Μελίνα Μποτέλλη και ο διεθνώς βραβευμένος κιθαρίστας Μιχάλης Σουρβίνος παρουσίασαν στο κοινό της Φλώρινας την παράσταση με τίτλο «Στων κεριών το φως» πλημμυρισμένη από μουσική, ποίηση, τραγούδια και θεατρικούς μονολόγους.

Τη Δευτέρα 7 Μαρτίου η ηθοποιός Φωτεινή Χατζάρα ερμήνευσε την Shirley Valentine του Willy Russell, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μπαμπίλα, μια γυναίκα η οποία εκτός από τον ρόλο της «ντύνεται» και τον ρόλο άλλων εννέα ανθρώπων του περιβάλλοντος της, που άλλοτε την πνίγει και την απογοητεύει κι άλλοτε την απελευθερώνει και την διασκεδάζει!

Τέλος, την Τετάρτη 9 Μαρτίου η Σοφία Ηλιάδου – Τάχου, καθηγήτρια Ιστορίας της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης, παρουσίασε το βιβλίο της με τίτλο «Αγάπη ή Τζιχάντ» στο οποίο μέσω  αφηγηματικών ιστοριών διαφόρων γυναικών, η συγγραφέας επιχειρεί να μιλήσει στις ψυχές όσο γίνεται περισσότερων ανθρώπων για το ζήτημα αυτό.











Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 θετικά συναισθήματα: Oδηγός για να νιώσεις χαρά

Σαρκασμός | Συν έκθεση πέντε καλλιτεχνών με αφορμή τον καρκίνο του μαστού

Εργασία: Προκήρυξη για την κάλυψη 8 θέσεων στο ΚΔΑΠ ΑμΕΑ του Δήμου Φλώρινας