Τι είναι ομορφιά; Μια γυναίκα με λεύκη, εξηγείΣε ηλικία 19 ετών, το πρώην μοντέλο Breanne Rice έπαθε λεύκη, ένα αυτοάνοσο νόσημα που προκαλεί μόνιμη λεύκανση σε ορισμένα σημεία του δέρματος.

Η νεαρή κοπέλα σοκαρίστηκε κυρίως από το γεγονός ότι η λεύκη δεν εξαπλώθηκε σε κανένα σημείο του σώματός της, παρά μόνο στο πρόσωπο.

Από εκείνη τη στιγμή η πανέμορφη γυναίκα ξόδεψε 12 χρόνια από τη ζωή της να προσπαθεί να κρύψει την ασθένειά της πίσω από βαριές στρώσεις μακιγιάζ που έκρυβαν τα όμορφα χαρακτηριστικά της και το υπέροχο χρώμα στο δέρμα του προσώπου της.

«Ενοιωθα ότι έπρεπε να σβήσω όλα αυτά τα σημεία στο πρόσωπό μου για να δείχνω κανονικά. Ηταν μια μακρά διαδικασία κάθε μέρα για να βγω στο δρόμο», δηλώνει στο αμερικανικό People.

Η Μπριάνα εγκατέλειψε το μόντελινγκ, όπως ήταν φυσικό, και σήμερα στα 31 της χρόνια βρήκε το θάρρος να μιλήσει για το πρόβλημά της. Εργάζεται ως σύμβουλος διατροφής και με ένα εκτενές σημείωμα στο Instagram εξηγεί ότι αποφάσισε να σταματήσει να ανησυχεί γι'αυτό που συμβατικά οι άνθρωποι αποκαλούν «ομορφιά» και να αρχίσει να αγαπάει τον εαυτό της.

Ποστάροντας μια φωτογραφία με το κανονικό της πρόσωπο, η Μπρέναν έγραψε:

«Στα 19 χρόνια μου διαγνώστηκα
με λεύκη και σύντομα έχασα το χρώμα από το μισό μου πρόσωπο. Ναιιι. Οχι στο πόδι, στο χέρι, αλλά ΜΟΝΟ στο πρόσωπο. Εβαφα λοιπόν το πρόσωπό μου και δεν ήθελα κανείς να ξέρει τίποτα γι'αυτό.

Δεν μπορούσα να κοιταχτώ στον καθρέφτη χωρίς να κλάψω και ένοιωθα άσχημη. Οταν έβγαινα στον ήλιο, μαύριζα στο κανονικό μου δέρμα αλλά η λεύκη ήταν ακόμη πιο διακριτή.

Μου πήρε πολύ χρόνο για να μπορώ να βγω έξω με αυτό το σημάδι και να περπατήσω δημόσια χωρίς μακιγιάζ. Γιατί; Εξαιτίας του προσώπου μου...

Μερικές φορές οι άνθρωποι κάνουν σχόλια του τύπου «Τι έπαθε το πρόσωπό σου;»!...

Τώρα μπορώ απλά να αγαπώ τον εαυτό μου και να μην αφήνω τις συγκυρίες να μου καθορίζουν την αξία και την αυτοεκτίμηση. Εξάλλου πώς ορίζεται η ομορφιά; Με το να είσαι τέλειος; Τι βλέπεις όταν κοιτάζεσαι στον καθρέφτη; Ισως βλέπεις τη δική σου συγκυρία ή κάτι στον εαυτό σου που σου προκαλούν ανασφάλεια. Μην το αφήνεις να σε καθορίζει. Αξίζεις αγάπη, είσαι όμορφη», έγραψε.

via: http://www.bovary.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Μην προσπερνάς -Don’t Skip» από την Διοτίμα

Δ.Τ. Δράση ενημέρωσης στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Φλώρινας

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 30.333 θέσεις πλήρους απασχόλησης