Ενημερωτική Εκδήλωση «Σπάνιες Παθήσεις στο Προσκήνιο»


Η Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων τιμάται κάθε χρόνο την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου και βασικός σκοπός της είναι να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί το ευρύτερο κοινό σχετικά με τις Σπάνιες Παθήσεις και τις επιπτώσεις τους στην ποιότητα ζωής των ασθενών. 

Για τον σκοπό αυτό η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας – Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Φλώρινας, διοργανώνει και σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων, με θέμα: «Σπάνιες Παθήσεις στο Προσκήνιο», την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, και ώρα 17:00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων.

Οι Σπάνιες Παθήσεις είναι ασθένειες που απειλούν τη ζωή ή επιφέρουν χρόνια αναπηρία. Χαρακτηρίζονται από χαμηλή συχνότητα εμφάνισης και μεγάλη ετερογένεια. Στην πλειοψηφία τους είναι γενετικής φύσεως ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, συγγενών δυσπλασιών, σπάνιων μορφών παιδικού καρκίνου, καθώς και αιματολογικών, αυτοάνοσων, δερματολογικών, ενδοκρινολογικών, καρδιολογικών, αναπνευστικών, γαστρεντερικών, μεταβολικών, νευρολογικών και νευρομυϊκών, ορθοπεδικών και οφθαλμολογικών νοσημάτων. Απαιτούν σφαιρική προσέγγιση βάσει συνδυασμένων δράσεων, ώστε να αποφεύγεται η υψηλή νοσηρότητα και η πρόωρη θνησιμότητα, και να βελτιώνονται οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες διαβίωσης των ασθενών.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν ως ομιλητές/τιες οι: Μιχαήλ Π. Μίγκος - Ρευματολόγος,  Μαρία Μίσιου - Κοινωνική Λειτουργός, Σταυρούλα Παπανικολάου - Ψυχολόγος,  Αιμιλιανός Ηλ. Σέκρης – Οφθαλμίατρος και Ευάγγελος Δ. Τσούκας – Νευρολόγος.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Φλώρινας και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φλώρινας. Με την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Φλώρινας.

Η είσοδος είναι ελεύθερή.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 θετικά συναισθήματα: Oδηγός για να νιώσεις χαρά

Σαρκασμός | Συν έκθεση πέντε καλλιτεχνών με αφορμή τον καρκίνο του μαστού

Εργασία: Προκήρυξη για την κάλυψη 8 θέσεων στο ΚΔΑΠ ΑμΕΑ του Δήμου Φλώρινας