Δ.Τ. Επιτυχημένο το σεμινάριο για την έμφυλη βία σε αστυνομικούς της Δ/νσης Αστυνομίας Φλώρινας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα  30 Νοεμβρίου το εξ αποστάσεως σεμινάριο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία σε στελέχη της Αστυνομίας που υπηρετούν στην περιοχή της Φλώρινας.


Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες ενημερώθηκαν για τις πτυχές της βίας κατά των γυναικών, τόσο μέσα στην οικογένεια, όσο και στην κοινωνία, αλλά και τους τρόπους παρέμβασης και υποστήριξης των γυναικών μέσα από δομές όπως αυτές του Πανελλαδικού Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, μέλος τους οποίου είναι και το Συμβουλευτικό Κέντρου του Δήμου Φλώρινας.

Στο σεμινάριο διάρκειας 180’ λεπτών, συμμετείχαν είκοσι (15) αστυνομικοί από τα Αστυνομικά Τμήματα Φλώρινας, Πρεσπών και Βεύης, του Τμήματος  Ασφάλειας Φλώρινας και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας.

Η δράση αυτή, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασία του Συμβουλευτικού Κέντρου με το Γραφείο Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, μιας νέας δομής που έχει ως στόχους, μεταξύ άλλων, την προστασία και την υποστήριξη των θυμάτων, με έμφαση και στην πρόληψη της δευτερογενούς θυματοποίησης, την ενθάρρυνση και την καλύτερη διαχείριση των καταγγελιών, αλλά και την πρόληψη και την αντιμετώπιση των εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας.

Ως Συμβουλευτικό Κέντρο ευχαριστούμε θερμά την κα  Αλεξία Σελεμίδου - Ανθ/μο από το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας για την συνεργασία, καθώς και όλους και όλες έλαβαν μέρος. 

 


Ενημερωτικά:

Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Φλώρινας*

Κοντόπουλου 49, Φλώρινα Τ. 2385024081 F. 2385024083

Email: symv.kentro.flo@gmail.com

Blog: http://womenaidflorina.blogspot.gr/


FB: https://www.facebook.com/symvouleutikokentroflorinas


*Συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 και υπάγονται στον Άξονα Προτεραιότητας 10: «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΚΤ)»   του Ε.Π. «Δυτική Μακεδονία».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 θετικά συναισθήματα: Oδηγός για να νιώσεις χαρά

Σαρκασμός | Συν έκθεση πέντε καλλιτεχνών με αφορμή τον καρκίνο του μαστού

Εργασία: Προκήρυξη για την κάλυψη 8 θέσεων στο ΚΔΑΠ ΑμΕΑ του Δήμου Φλώρινας