Πως να δραστηριοποιήσετε τον εαυτό σας

Βάζετε στόχους αλλά αναβάλλονται συνεχώς… γράφετε λίστες με προτεραιότητες αλλά ποτέ δεν τις ακολουθείτε… και αυτό συμβαίνει ξανά και ξανά και ξανά….



- ποιο είναι το πρόβλημα;
- γιατί είμαστε τόσο ‘’καλοί’’ στο να σκεφτόμαστε τι θέλουμε να κάνουμε, αλλά τόσο ‘’κακοί’’ στο να πράξουμε τα θέλω μας;


Το πρόβλημα είναι ότι παρακάμπτουμε συνήθως ένα πολύ σημαντικό βήμα, και αυτό είναι το λάθος που κάθε παραγωγική διαδικασία κάνει: το συναίσθημα

Η διαδικασία εξέλιξης – αλλαγής  του εαυτού μας σπάνια λαμβάνει υπόψη τα συναισθήματα. Και τα συναισθήματα κατέχουν ένα σημαντικό και αναπόφευκτο κομμάτι στο γιατί στα πεπραγμένα των ανθρώπων.

Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα συναισθήματά μας. Λόγω του τρόπου που ο εγκέφαλός μας είναι δομημένος, όταν η σκέψη και τα συναισθήματα ανταγωνίζονται, τα συναισθήματα σχεδόν πάντα κερδίζουν.

Και δεν μπορούμε να καταπολεμήσουμε τα συναισθήματά μας. Η έρευνες δείχνουν ότι όταν αυτό συμβαίνει κάνει τα συναισθήματα πιο δυνατά.

«Πρέπει να σκεφτόμαστε για να προγραμματίζουμε αλλά πρέπει αν νιώθουμε για να πράττουμε»

Τρία βήματα λοιπόν:

1ο Γίνε αισιόδοξη

Πότε οι άνθρωποι χρονοτριβούν περισσότερο; Όταν είναι σε μια κακή διάθεση.

2ο Επιβραβεύσου

Πάντα η επιβράβευση κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται καλά και μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο.

3ο Πίεσε τον εαυτό σου

Έρευνες δείχνουν πως η πίεση βοηθά τα παιδιά περισσότερο από ό, τι τα πονάει. (και ας το παραδεχτούμε, είμαστε ακόμα παιδιά, απλά πρέπει τις περισσότερες φορές να προσποιούμαστε πως είμαστε ενήλικες – και αυτό είναι τόσο κουραστικό!)

Πρόσθεσε γύρω σου ανθρώπους που θέλεις να είναι δίπλα σου. Είναι πιο σημαντικό από το να κάνεις απλά αυτό που ‘’πρέπει’’

Έκανες λίστα προτεραιοτήτων σήμερα; Υπέροχα!  Αυτό σημαίνει πως το πιο ορθολογικό πράγμα που πρέπει να κάνεις τώρα είναι να πάψεις να σκέφτεσαι ορθολογικά! Χρησιμοποίησε τα συναισθήματα σου και:

1ο Γίνε αισιόδοξη
2ο Επιβραβεύσου
3ο Πίεσε τον εαυτό σου

Μπορεί να το κάνεις! Πράγματι, το να το πιστέψεις είναι το πρώτο βήμα.

Πιο είναι ένα από τα κύρια πράγματα που σταματά τους ανθρώπους από το να είναι ευτυχισμένοι;

Η ευτυχία δεν είναι μέρος του πώς βλέπει κανείς τον εαυτό του και γι’ αυτό είναι δύσκολο στους ανθρώπους να αλλάξουν – να εξελιχθούν. Σκέψου τον εαυτό σου ως ένα δραστήριο, παραγωγικό άτομο. έρευνες δείχνουν πώς αυτό που οι άνθρωποι αισθάνονται για τον εαυτό τους έχει τεράστια επίδραση στην επιτυχία.



Eric Barker, ΤΙΜΕ,  30/06/2014 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 θετικά συναισθήματα: Oδηγός για να νιώσεις χαρά

Σαρκασμός | Συν έκθεση πέντε καλλιτεχνών με αφορμή τον καρκίνο του μαστού

Εργασία: Προκήρυξη για την κάλυψη 8 θέσεων στο ΚΔΑΠ ΑμΕΑ του Δήμου Φλώρινας