Είναι αγαπημένες ηρωίδες κινουμένων σχεδίων μας, αλλά παρουσιάζονται έτσι όπως δεν τις έχουμε ξαναδεί | ''No Violence Against Women'' | AleXsandro Palombo

Ο Μάρτζι Σίμσον στέκεται απελπισμένα με ένα μαυρισμένο μάτι δίπλα στον χαμογελαστό, αλλά κενό σύζυγό της, Χόμερ. Ο Superman κλείνει με το χέρι του το στόμα της Wonder Woman, ενώ η Χιονάτη κείτεται κακοποιημένη πόδια του Prince Charming.


Αυτές οι δυσάρεστες εικόνες αποτελούν το έργο ενός καλλιτέχνη που χρησιμοποιεί διάσημους χάρτινους ήρωες προκειμένου να αναδείξει τις ενοχλητική πραγματικότητα της ενδοοικογενειακής βίας.


Τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας μπορεί να φαίνονται σε κάποιον ως ένα απλό νούμερο σε κάποια στατιστική, μέχρι να γίνει κάποιος που γνωρίζουμε από το οικείο περιβάλλον μας.

Το πρότζεκτ του Ιταλού καλλιτέχνη AleXsandro Palombo, τιτλοφορείται «No Violence Against Women» και όπως λέει ο ίδιος σε συνέντευξή του: «Ήθελα να οπτικοποιήσω ένα πρόβλημα που επηρεάζει ένα μεγάλο ποσοστό των γυναικών σε όλο τον κόσμο».πηγή: http://www.iefimerida.gr/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δ.Τ. Δράση ενημέρωσης στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Φλώρινας

«Μην προσπερνάς -Don’t Skip» από την Διοτίμα

Σαρκασμός | Συν έκθεση πέντε καλλιτεχνών με αφορμή τον καρκίνο του μαστού