Η Βία προς τις Γυναίκες είναι ίδια σε όλες τις Γυναίκες!

Η Βία προς τις Γυναίκες είναι ίδια σε όλες τις Γυναίκες, ανεξαρτήτου Φυλής, Εθνικότητας, Ηλικίας, Θρησκείας ή ακόμα και Σεξουαλικού Προσανατολισμού. Αυτό αποδεικνύει και η Έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας που είδε το φως της δημοσιότητας χθες:

Πάνω από 700 εκατομμύρια γυναίκες είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας παγκοσμίως



''«Η βία με βάση το φύλο είναι μια παγκόσμια επιδημία, που πλήττει τις γυναίκες σε όλες τις περιοχές του κόσμου », αναφέρει η σχετική έκθεση σημειώνοντας παράλληλα την «πρωτοφανή άνοδο (των κρουσμάτων)» τα τελευταία χρόνια .



Σύμφωνα με την έκθεση, σχεδόν μία στις δύο γυναίκες ( 43 % ) στη Νότια Ασία ( Ινδία , Πακιστάν κ.α.. ) έχει υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία από το σύντροφό τους κατά τη διάρκεια της συνύπαρξής της.
Το ποσοστό αυτό είναι ελαφρά χαμηλότερο στην υποσαχάρια Αφρική και τη Μέση Ανατολή ( 40 % ) και υποχωρεί στο 33 % στη Νότια Αμερική και 30 % στην περιοχή της Ανατολικής Ασίας - Ειρηνικού Το ποσοστό βίας κατά των γυναικών είναι 21 % στη Βόρεια Αμερική. Στην έκθεση δεν αναφέρονται καθόλου στοιχεία για την Ευρώπη.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα , πολλές νεαρές γυναίκες έχουν επίσης «περιορισμένο έλεγχο» πάνω στο σώμα τους ( σεξουαλικότητα , αντισύλληψη κ.α... ) σε όλη την υδρόγειο. Σε ένα μικρότερο δείγμα 33 αναπτυσσόμενων χωρών , η έκθεση εκτιμά ότι το 41 % των γυναικών δεν θα τολμούσε να ζητήσει από το σύντροφό τους να χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό.

Επίσης, η Παγκόσμια Τράπεζα επισημαίνει εξετάζοντας το πολιτικό πεδίο , ότι οι γυναίκες είναι «υποεκπροσωπούνται» και αντιπροσωπεύουν μόνο το 22 % των βουλευτών και το 5 % των δημάρχων στον κόσμο .

«Αν ο κόσμος επιθυμεί να καταπολεμήσουμε την ακραία φτώχεια και να διασφαλιστεί ότι η ευημερία είναι κοινή , χρειαζόμαστε την πλήρη και ουσιαστική συμμετοχή των γυναικών», δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας , Τζιμ Γιονγκ Κιμ.''

πηγή: Έθνος, 15/05/2014

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 θετικά συναισθήματα: Oδηγός για να νιώσεις χαρά

Σαρκασμός | Συν έκθεση πέντε καλλιτεχνών με αφορμή τον καρκίνο του μαστού

Εργασία: Προκήρυξη για την κάλυψη 8 θέσεων στο ΚΔΑΠ ΑμΕΑ του Δήμου Φλώρινας