Ημερίδα: «Η βία ως κοινωνικό φαινόμενο και ο ρόλος της οικογένειας σε σύνδεση με το σχολείο» (update)

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Φλώρινας και το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας την Τετάρτη 30 Απριλίου διοργάνωσαν μία σημαντική εκδήλωση για γονείς και εκπαιδευτικούς, με θέμα "Η βία ως κοινωνικό φαινόμενο και ο ρόλος της οικογένειας σε σύνδεση με το σχολείο"! 

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Κοινωνιολόγος του Κέντρου μας, Ματθαίος Καργάκης, αναλύοντας το θέμα της Ενδοοικογενειακής Βίας. Στο πλαίσιο αυτό έγινει και μία μικρή πρώτη παρουσίαση προς το κοινό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Φλώρινας. 

Στην αρχή της εκδήλωσης, η Διευθύντρια του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας, κα Ιωάννα Χρυσοχοΐδου καλησπέρισε τους παρευρισκόμενους και τους εισηγητές ως συν-διοργανώτρια και συντονίστρια, με την Κοινωνιολόγο και Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Φλώρινας κα. Άννα Μπαφίτη να παίρνει τον λόγο. Η κα. Μπαφίτη ανέλυσε το φαινόμενο της βίας και του εκφοβισμού στο πλαίσιο της κοινωνικής παραγωγής, με τον Ψυχολόγο του ‘’Χαμόγελου του Παιδιού’’ κ. Στέφανο Αλεβίζο στην συνέχεια, να αναφέρεται στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η οικογένεια στην πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας.

Μετά τις δύο αυτές άρτιες και άκρως ουσιαστικές εισηγήσεις, τον λόγο έλαβε η Κοινωνιολόγος και Εκπαιδευτικός του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας κα. Ζαφειρειώ Μελισίδου η οποία παρουσίασε ένα ολιστικό μοντέλο παρέμβασης – πρόληψης, στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας, με τους μαθητές τις 3ης τάξης του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας να μας αποδεικνύουν πως αυτό μπορεί να γίνει πράξη μέσα από την παρουσίαση των δικών τους πεπραγμένων.

Την σκυτάλη έλαβε ο Κοινωνιολόγος του Κέντρου μας κ. Ματθαίος Καργάκης ο οποίος αναφέρθηκε στο φαινόμενο της Ενδοοικογενειακής Βίας υπό την οπτική του Φύλου. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκε και η λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Φλώρινας ως τρόπος παρέμβασης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους παραβρισκόμενους να «ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ»!.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 θετικά συναισθήματα: Oδηγός για να νιώσεις χαρά

Σαρκασμός | Συν έκθεση πέντε καλλιτεχνών με αφορμή τον καρκίνο του μαστού

Εργασία: Προκήρυξη για την κάλυψη 8 θέσεων στο ΚΔΑΠ ΑμΕΑ του Δήμου Φλώρινας